luni, 20 august 2018

Cum poti scapa de insomnie


Importanta unui somn de calitate este bine cunoscuta, insa ce este de facut in cazul celor care sufera de insomnie? Inainte de toate trebuie ca insomnia sa fie definita, iar acesta reprezinta o perturbare a somnului si cei care sufera nu pot adormi, fie nu pot dormi mult, fie ambele, motiv pentru care acestia nu se pot odihni. Conform statisticilor, insomnia afecteaza un numar important de persoane pe tot globul, insa, din fericire, aceasta este o problema care se poate trata, iar in acest sens exista mai multe solutii, in functie de fiecare caz in parte.

Care sunt cauzele?
Cauzele insomniei difera de la o situatie la alta si depind de experientele fiecarei persoane intrucat pe termen scurt totul poate fi cauzat de stres, fie de un eveniment traumatizant insa, teoretic, problema ar trebui sa se remedieze de la sine. In schimb, atunci cand insomnia reprezinta o problema de mai bine de trei luni printre cauze se numara diferite conditii medicale precum artrita sau dureri in zona spatelui, fie anxietate, depresie sau consumul de droguri.

Care sunt riscurile?
Statisticile arata ca insomnia este mai des intalnita in cazul femeilor decat la barbati, iar printre riscurile aduse pe termen lung se numara graduri ridicate de stres, probleme emotionale, evenimente traumatizante si nu numai.

Care sunt simptomele?
Simptomele insomniei sunt destul de usor de identificat, iar aici putem aminti trezitul prea devreme, somnul care nu este odihnitor, fie probleme in a adormi. Implicit vor aparea si schimbarile dese ale astarii de spirit, iritabilitate, oboseala, dificultati de concentrare si nu numai.

Solutii
Trateaza insomnia prin diferite modalitati, iar totul tine de fiecare caz in parte, motiv pentru care este important sa se apeleze la specialisti care, in functie, de situatia prezentata va veni cu solutiile adecvate. Unele solutii sunt chiar simple, precum un dus sau o baie inainte de somn pentru ca pe aceasta cale organismul se relaxeaza. De asemenea, se recomanda evitarea bauturilor pe baza de cafeina inainte de culcare, evitarea exercitiilor fizice si diminuarea timpului petrecut in pat daca nu se va adormi.

Medicamente
Uneori, poate fi nevoie de administrarea a diferite medicamente pentru tratarea insomniei, iar acestea sunt prescrise de catre medic si trebuie folosite sub indrumarile acestora, tinand cont de toate recomandarile in caz contrar situatia se poate complica. O alta idee este reprezentata de administrarea de melatonina, care se regaseste, printre altele, sub forma de melatonina, iar acestea vor favoriza somnul chiar si in cazurile cele mai problematice.

Cu alte cuvinte, trateaza insomnia pentru ca exista diferite solutii, iar acestea difera de la o persoana la alta, motiv pentru care nu este nevoie sa iti complici viata si sa scada considerabil calitatea acesteia si mergi pe mana specialistilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu