duminică, 20 mai 2018

Te mentii in forma prin intermediul acestui sport


Probabil ca oricine are in minte o imagine referitoare la balet se gandeste la balerinele slabe, flexibile si care danseaza gratios pe o scena in fata unei multimi de oameni. In schimb, pana sa se ajunga aici e nevoie de multa munca, exercitiu si dedicare, iar putini dintre noi constientizam care sunt toate detaliile din spatele scenei. Baletul este un sport complet, care pune in miscare toate grupele de muschi ale corpului, motiv pentru care acesta presupune un antrenament complet, dar beneficiile nu se opresc aici, motiv pentru care impreuna le vom descoperi pe cele mai importante, iar daca iti place ideea, ai ocazia de a te inscrie la cursuri.

Postura corecta
Inainte de toate trebuie sa se adopte o postura corecta si gratioasa, urmand ca mai apoi sa fie invatate toate miscarile aferente, motiv pentru care este practicantii au de castigat si mai tarziu in viata intrucat vor fi evitate nenumarate probleme ale spatelui.

Intarirea muschilor
De asemenea, baletul ajuta la tonifierea si sculptarea corpului, intrucat sunt implicate nenumarate miscari complexe si complete, astfel ca aceasta se dovedeste a fi o modaliate ideala de a ramane in forma.

Incredere de sine
Starile de anxietate sunt foarte comune in ziua de azi, iar de cele mai multe ori sunt cauzate de stresul excesiv, motiv pentru care este important ca in programul zilnic sa fie incluse diferite activitati mai relaxante. Bineinteles, baletul reprezinta o idee grozava in acest sens, iar prin intermediul exercitiilor impuse, orice practicant ajunge sa aiba mai multa incredere in fortele proprii si sa scape de starile de anxietate.

Ideal pentru mamici
De asemenea, mamicile care isi doresc sa revina la forma de inainte de a avea un copil pot lua parte de la diferite tipuri de sporturi, insa daca apeleaza la balet vor ajunge sa obtina rezultatele mult dorite intr-un timp mult mai scurt si, in plus, se vor bucura de alte avantaje.

Mai multa flexibilitate
Un alt mare avantaj adus de balet este reprezentat de flexibilitate, intrucat miscarile sunt foarte complexe, iar odata cu trecerea timpului muschii vor deveni mai flexibili, astfel ca acest beneficiu poate fi util in nenumarate alte conditii.

Sanatatea mentala
Totusi, corpul nu este singura parte care se bucura de mai multe avantaje aduse de acest sport, ci se stimuleaza si creativitatea, intrucat fiecare cursant va interpreta in mod diferit toate miscarile, motiv pentru care vor invata cum sa se exprime mai bine. In acelasi timp, pentru ca se elimina stresul, sunt evitate o multime de probleme in cazul carora acesta reprezinta un mare factor de risc. Astfel, cei care practica baletul se pot rupe total de lumea reala si ajung intr-una mai buna in care miscarile lor reprezinta principala prioritate.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu