luni, 9 martie 2020

Iata ce sa crezi despre gargara si ce nu


Durerea in gat apare destul de frecvent si din acest motiv circula tot felul de zvonuri despre cum ai putea sa o tratezi. Pentru a intelege mai bine despre cum putem rezolva aceasta afectiune, afla de aici miturile despre gargara pentru durerile in gat.

In primul rand durerea in gat este determinata de afectiuni minore, cum ar fi raceala obisnuita sau o forma usoara de gripa, care pot fi tratate acasa. Durerea in gat este de fapt o senzatie de iritatie sau disconfort care se resimte in gat si se poate intensifica la inghitire.

Pe de alta parte orice persoana se poate confrunta la un moment dat in viata cu o durere in gat, cel mai des, aceasta apare in sezonul rece, atunci cand circulatia infectiilor virale este mai crescuta.

De cele mai multe ori, cauzele care determina durerile in gat sunt din cauza infectiilor virale sau bacteriene. Sarea care este folosita la gargara ajuta la extragerea apei din tesuturile orale si in acelasi timp creaza o bariera care blocheaza apa si agentii patogeni nocivi sa se intoarca in interior. Astfel, o gargara cu apa sarata se poate dovedi cu rol benefic pentru blocarea virusilor si a bacteriilor, reducand sansele de infectii in gura si in gat si astfel se usureaza inflamatia in anumite dezechilibre ale starii de sanatate.

In ceea ce priveste tratamentul acestei probleme de sanatate, acesta se poate face foarte usor acasa. In acest sens, se pot elibera fara prescriptie medicala anumite produse care va pot ajuta sa treceti mai usor si mai repede peste o durere in gat.

O alta metoda pentru a ameliora durerile in gat este sa apelam la o gargara cu apa sarata. Aceasta va putea reduce durerea si inflamarea gatului, avand un rol antibacterian. Pe langa aceasta se mai poate apela si la schimbarea alimentatiei, a stilului de viata sau sa apelam la medicamente analgezice si antiinflamatoare.

In situatia in care durerea in gat nu se amelioreaza, iar starea de sanatate se agraveaza se recomanda un consult de specialitate si este bine sa nu amanam aceasta decizie si sa apelam la leacuri babesti, deoarece exista posibilitatea ca starea de sanatate sa se agraveze si sa nu fie doar o simpla durere in gat de natura bacteriana.

Asadar, DoctorMit ne spune ca sarea actioneaza ca un antiseptic care ajuta la fluidizarea secretiilor, ajuta la reducerea inflamatiei si ofera in acelasi timp o ameliorare instanta. Insa, in cazul in care simptomele se agraveaza recomandarea este de a se efectua un consult de specialitate cat mai repede si sa nu luam antibiotice fara prescriptie medicala.

Afla mai multe din cel mai nou videoclip DoctorMIT:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu